Paris 2015

All around the world, France

This is a copy from my old blog talking about my days in Paris with my family and family friends not long after I got home from Florida. (Les fra bunnen og opp)


De Louvre, de tour Eiffel. Dagen med sightseeing startet med at jeg fikk 3 timers søvn og måtte stå opp klokken 7 for å så møte klokken 8 for å dra til første attraksjon som var arc de triumph. For å si det sånn var jeg veldig morgengretten, men hva forventes av meg med 7 timers søvn på 48 timer? Turen gikk deretter videre til 2 timers “gjør-hva-du-vil”. Vi tok en titt på Louvre fra utsiden, og kjøpte oss frokost og is fra Amorino som er den beste issjappen! Humøret ble plutselig mye bedre etter det selvom jeg var stuptrøtt.


Etterpå besøkte vi Eiffeltårnet og tok i samme slengen en båttur rundt Paris. Paris er en helt fantastisk by, med så mange fine bygninger, monumenter og kultur. Båtturen varte i rundt 1 time og etter det var det på tide å spise litt lunsj før vi måtte vende tilbake til bussen.Bussen gikk så videre tilbake til Louvre hvor vi denne gangen gikk inn i museet. Jeg er vanligvis ikke en museeumsfan, men det var faktisk litt interessant der inne fordi det var malerier og skulpturer jeg har sett i skolebøkene. I tillegg var det en gresk skulptur avdeling hvor blant annet Venus de Milo var, og jeg er ganske interessert i gresk mytologi så det var gøy å se på statuer av gamle guder.

Etter Louvre gikk jeg, Carmen og Vivian en tur i byen for at Carmen skulle få besøke Uniqlo hvor hun skulle kjøpe et par bukser. Vi fant en fin resturang og spiste middag der, hvor det plutselig var blitt kveld. Vi startet å gå hjem i 22-tiden, og etter å ikke finne veien hjem spurte vi om hjelp. Ved hjelp av mine halvgode franskkunnskaper og noen småord på engelsk fant vi endelig veien hjem via metroen. Da vi kom hjem var vi så trøtt at vi ikke gjorde annet enn å legge oss i sengen.

Hei! Grunnen til at jeg postet et innlegg så seint igår var på grunn av at vi var på det berømte moulin rouge showet i Paris. Det startet rundt halv 12 og var ikke ferdig før halv 2 om jeg ikke husker helt feil. Vi kom heldigvis tidlig så vi slapp og stå evig lenge i den milelange køen. Da vi kom inn ble vi vist til et bord hvor vi fikk servert champagne før og mens showet. Showet består av cancan dansing fra 1800-tallet og om du vil høre mer om det finner du mye på google. Det var mye bra dansing igår kveld og mange av dem var utrolig flinke! Det var ikke lov til å ta bilder der inne mens showet foregikk, så slenger med noen bilder fra google.

har dere sett showet før?

Bonjour! Aujourd’hui a ete un jour parfait, avec du shopping et beacoup de baguettes avec mes saeurs. Le temps fait très beau et le soleil a brille. For dere som ikke skjønte; idag har vært en perfekt dag med shopping og baguetter med søstrene mine. Været var veldig bra og solen strålte!

Vi startet shoppingen i gaten oppover mot Arc de Triumph. Vi gikk innom en del butikker, men fant ikke og kjøpte ikke annet enn mat i denne gaten. Til lunsj ble det først fruktbeger med mango, ananas, kiwi og jordbær, så fant vi baguetter i et boulangerie som var yummy. Vi skulle egentlig møte resten av familien før vi dro til Galeries lafayettes, men de var på et napoleon museeum som tok lenger tid enn forventet, så vi dro opp dit selv.

Etter å ha gått litt og spurt litt fram og tilbake med kartet fant vi ut at vi bare kunne kjøpe en sykkeltur til senteret. Senteret/sentrene var enorme og vi orket ikke å gå igjennom alt ettersom vi var mest interessert i å finne topshop og urban outfitters. Butikkene inni var ikke så store som forventet, så vi shoppet ikke mye før vi gikk ut igjen for å spise. Vi fant et type marked inne og der gikk vi rundt i noen timer og så på og spiste mat. Atter en gang kjøpte jeg baguett som ble avrundet med en kjempegod is! Paris’ patisserier og boulangerier ser så fristende ut og som oftest smaker alt bakverket her nede helt fantastisk. elsker dette stedet


Dette innlegget skulle egentlig blitt publisert for noen timer siden, men rakk ikke å skrive ferdig innlegget før vi måtte gå for å rekke Moulin Rouge showet som jeg skal skrive om i et senere innlegg. Dette innlegget blir derfor postet seeint.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s